Zuid-Limburg

Dit weekend gaan we een mooi stukje Nederland aan de Maasoever verkennen. Over smalle wegen van Nederland zakken we af naar het heuvel- bergachtige landschap van Zuid‑Limburg. Dit wordt een tocht om goed op te letten. Zuid‑Limburg staat namelijk bekend om klimmen en dalen in een schitterend heuvelachtig landschap en zijn “Bourgondische gastvrijheid”. De draaien zijn soms fel en kort en worden weer opgevolgd door prachtige en vele fruitboomgaarden. Wat bergen betreft heeft u wel eens gehoord van: Kloosterberg, Wijngaardsberg, Snijdersberg, Raarberg, Bemelerberg, Cauberg, Dode Man, Eyserbosweg, Gulperberg, Keutenberg, Kruisberg, Lange Raarberg, Loorberg, Piemert en het Vijlenerbos?

De bekendste plaats van Zuid‑Limburg is Valkenburg. De plaats met de snelst stromende rivier, namelijk “de Geul” en het “oudste treinstation” van Nederland. 

De Eiffel
Net over de grens van Zuid Limburg ligt het gebied van de Eifel. Daarom leek ons dit keer een combinatie van twee prachtige gebieden weer eens wat nieuws. Tijdens deze dagtocht kun je genieten van de natuur die de Eifel te bieden heeft. We rijden door een landschap waar vroeger de vulkanen actief waren. Onderweg kom je kratermeren, bossen en prachtige panorama uitzichten tegen. Naast bergen en heuvels in Zuid Limburg heb je hier haarspeldbochten. Helaas gaan we hier maar één dag naartoe, maar misschien is het een idee om in 2019 een lang weekend te gaan.

Het wordt een weekend met lekker veel stuurwerk, kastelen, bos, heuvels, fruitboomgaarden, haarspeldbochten, bergen en rivieren als decor. Wie van, relatief dicht bij huis, mooi motorrijden wil genieten moet dit weekend zeker niet overslaan.

Vertrek: vrijdag 20 april 2018
Terug:
maandag 23 april 2018
Koffie klaar: 09.00 uur
Waar:
Wegrestaurant Mendel

Kosten:
Incl.: All inclusive
Excl.: benzine en drankjes in hotel

VOL

Geweest

schrijf je hier in