Harzgebergte

Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Het is een gebied in het midden van Duitsland, van ongeveer 110 km lang en 30 km breed. Het gebergte bestaat uit twee delen: de Oberharz in het westen en de Unterharz in het oosten. De Unterharz is met zijn hoogte van 400 meter aanzienlijk lager dan de Oberharz. hier is de hoogste berg met 1142 meter de Brocken. Vanouds is de Harz een belangrijk mijnbouwgebied. als vakantieregio biedt het veel authentieke kenmerken en waarden o.a.: serveersters in dirndl, opgezet wild, vakwerkhuizen, bier en braadworst.  Naast al dit staat het gebied ook bekent om de talloze legendes over heksen en hekserij. Herkenning hiervan zie je onderweg vast wel.

Mooie plaatsen zijn bijvoorbeeld Stolberg, dat uit louter vakwerkhuizen bestaat. De Altstad van Goslar en natuurlijk de smalspoorwegen tussen Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen waar nog oude stoomtreinen rijden. Hoe dichter je bij je bestemming komt, hoe mooier het wordt. De wegen? Die zijn om te smullen. Mede door de vele bochten is het rijden een geweldige ervaring.

We verblijven drie nachten in een hotel in Altenau. Dit stadje heeft ong. 1600 inwoners maar sinds 1636 al stadsrechten. Het is een voormalig mijnbouwstadje wat later welvarend van de zilvermijnbouw. De mijnwerkershuisjes zijn nog steeds een bezienswaardigheid van Altenau. Ook staat het plaatsje bekend als kuuroord. Dit om de gezonde lucht.

Vertrek vrijdag 28 september 2018
Terug
maandag 1 oktober 2018
Koffie klaar: 09.30 uur
Waar: Wegrestaurant Frans op de Bult

Kosten:
Tweepersoons kamer € 325,00 p.p.
Eenpersoons kamer € 350,00 p.p.
Incl.: All inclusive
Excl.: benzine en drankjes in hotel

VOL VOL!! 

schrijf je hier in